miércoles, 30 de junio de 2010

La Riera de Gaià.

El resultado de la destinación no ha sido ninguna de las opciones que yo había elegido pero lo cierto es que el pueblo parece que promete…

La Riera de Gaià és un municipi que pertany a la comarca del tarragonès.
Està situada a la part baixa de la vall del Gaià, i limita amb els termes de Tarragona i Tamarit al sud, el Catllar a l'oest, Vespella de Gaià al nord, la Nou de Gaià al nord-est i Altafulla a l'est.


Mostra un mapa més gran

És un poble amb encant, petit, tranquil, molt ben comunicat i envoltat d'un entorn envejable d'horts i muntanyes a cinc minuts de les platges més boniques de la Costa Daurada.

La Riera de Gaià es caracteritzà per ser un poble, pròpiament, dedicat a la pagesia, on les hortes van tenir el seu protagonisme als anys 60 amb el cultiu de la mongeta tendra o "bajoca". El temps i les circumstàncies de la vida han fet que la pagesia es vegi abocada a un retrocés. Actualment es treballa l'horta com un recurs secundari i com a oci. Els sectors més importants en l'actualitat són el comerç i la indústria. També és rellevant el bon menjar i la cuina tradicional catalana que s'hi pot gaudir en els diferents restaurants ubicats al nucli del poble.

800px-La_Riera_de_Gaià

6 comentarios:

David Argente dijo...

Enhorabona. Ahora a descansar y a coger fuerzas para el trepidante curso que se te presenta. Iremos a verte algún fin de semana cuando conozcas la zona.

La nostra classe dijo...

Gracias David, no sólo por este comentario sino por todo el apoyo durante todos estos años.
Un abrazo.

nax dijo...

Ie pagés!!! jejeje
Si senyor un poblet de 1587 habitants.
Recuerda que ahora tu patrona es Santa Margarita, y los cultivos más importantes los avellanos, los algarrobos y los olivos.
Salvi, compra tierras por allí es una inversión segura. jeje

JRoca_Font dijo...

Hola Salva,
d'entrada moltes felicitats per haver aprovat les oposicions, no és una tasca fàcil i ara ja ho tens. L'any de pràctiques és pur tràmit per tant ja et pots considerar funcionari amb retallada del 5'75% ;-)
Conec poc la zona on t'ha tocat, fa uns anys hi vaig anar per fer una calçotada i em va agradar molt però hi he de tornar. El paisatge és sec però hi ha arbres fruiters i oliveres, té el seu encant, segur que hi estaràs molt bé.
Apa, que tinguis un bon inici de curs 2010-11.
Una abraçada.
Salut

La nostra classe dijo...

Gràcies nax per la informació, pel que fa a les compres prefereixo esperar a tenir la definitiva, je!!

La nostra classe dijo...

Moltes gràcies per les teves paraules Jordi, a veure si quan conegui una mica la zona podem reunir-nos per fer una calçotada que jo encara no l'he tastat,i això que el meu sogre és català, je!!
Una abraçada.